Om

Jag heter Emil Mörk och jag kommer från Värmland i Sverige. Sommaren 2011 tänker jag cykla tvärs över den amerikanska kontinenten. Jag ska följa i de värmländska emigranternas fotspår på väg över kontinenten från öst till västkust. Jag har inga pengar, är ganska otränad, kan nästan ingenting om cyklar och har aldrig varit i USA. Den här bloggen kommer att handla om mina förberedelser och den livsstilsdeflation som jag måste genomgå för att nå mitt mål.

Min vän Katrin menar att jag ljuger när jag säger att jag är otränad så jag får ändra mig, jag är långt ifrån så vältränad jag kommer behöva vara för att klara turen.

Min resa kommer sträcka sig genom följande stater: Virginia, Kentucky, Illinois, Missouri, Kansas, Colorado, Utah, Nevada och slutligen Kalifornien

3 kommentarer till Om

 1. Michaela Carlsson skriver:

  Stort lycka till! Äventyren då vi pressas fysiskt och mentalt ger oss erfarenheter att bära med oss för evigt. Avundas dig tiden du sitter ensam på cykeln med enbart dina egna tankar. Den typen av självvald ensamhet är uppbyggande! Allt för ofta tränger sig frågor, åsikter och påståenden in som ett brus och hindrar oss att driva tanken hela vägen.

  Otränad? Tänk vad vältränad du kommer att vara efteråt ;)

  Ta hand om dig och kom ihåg att man kan avbryta. Bara vetskapen om den möjligheten kan vara det som gör att man klarar av det.

  • uttramparen skriver:

   Tack så mycket! Jag ser verkligen fram emot tomheten och tiden till egna tankar som jag antar att jag kommer få uppleva.

 2. Marcus skriver:

  Wow. WOW! Jag kan verkligen bara säga wow. Jag önskar jag kunde göra något liknande en dag.

  Jag säger som Michaela, den självvalda ensamheten är otroligt mycket värd. Den ger en tid att reflektera och fundera över saker man inte tar sig tid till i vanliga fall. Jag ser verkligen fram emot att följa dig under dina förberedelser (det som är kvar) sedan din resa genom USA.

  Lycka till och cykla lugnt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>