This desert life!

Det kanns lite konstigt att lagga upp den har bilden nu nar jag ruller in in calefonia tidigt i morgon bitti men, ratt ska vara ratt och jag har faktiskt spenderat en relativt lang tid i Nevada:Man kan gora tva listor ovar Nevada. Ena listan kan da berora allting som det finns gott om medan andra listan skulle da namna sadant som det ar brist pa har. Den forsta listan skulle ha tva punkter. Torrt gras och marklopare. Den andra listan skulle innehalla allting annat ni mojligen kan tanka er. Sa som vatten, mat, internet-uppkoppling, telefonnat, manniskor och skugga. Det ar inte sa att jag har ogillat Nevada. Nevada har varit fint pa sitt satt. En tredjedel uppforsbacke, en tredjedel nedfor och sa en tredjedel platt, upprepa ungefar fyra ganger per dag sa har ni en god bild av det hela. Ironiskt nog har Nevada varit den hittills svaslaste staten. Inte en enda dag har temperaturen overstigit 30 grader vilket for den har resan far ses som svalt. Pa natterna sjunker temperaturen till narmare nollan vilket gor att man maste forbereda sig val innan man kryper ner i sovsacken. Min trogne resekamrat sag ut sahar nar jag vakte honom haromdagen. Man satter pa sig alla klader man har med sig, fryser sa att man skakar tills solen har varit uppe i ungefar fem minuter. Sen ar det bara att ta av sig allt igen och svettas igenom dagen.

Som sagt var her jag inte ogillat Nevada. Men nu ska det bli skont att se nagonting annat an torrt gras och marklopare. Efter vagen har vi plockat upp tva nya resekamrater. Rob och Alex. De bada hade varit utan sallskap i narmare tva manader var sa de gjorde oss mer an garna sallskap efter Higway 50 som lar vara Amerikas ensamaste vag. Alex har klarat av en bedrift som jag inte pa nagot vis kan forsta mig pa, han har korsat den amerikanska kontinenten pa en budget pa 6 dollar om dagen. Han har levt pa brod, jordnotssmor och tonfisk. Jag ar inte direkt avundsjuk men och inte ens imponerad. Han ar vid det har laget riktigt undernard och har svart att halla upp det tempo som man behover for att komma fram till vatten innan solen gar ner. Men, bevisligen gar det.

Higway 50 som vi har foljt genom hela Nevada gar i Ponnyexpressens hovspar. Man far verkligen beundra ryttarnas mod i de har trakterna. I en annons fran bolaget som organiserade postrytteriet sokte man efter modiga, magra och unga foraldralosa man som sokte aventyr. Manga omkom och de flesta rakade ut for ran och overfall. Nar jag kanner mig ensam har i oknen sa tanker jag pa dom och hur de hade det nar de var, pa riktigt ensama.

Det har hant nagonting med min diet, det har liksom kommit smygande. Jag kom pa mig sjalv med att ata fyra tortilliabrod fylda med Nutella till lunch idag. Det hela skoljdes ned med en flaska uppiggande laskedryck. Det ar tur att jag snart far aka ifran det har landet. Hem till havregryn och knackebrod kommer att gora mig gott.

I morgon ska det sista berget bestigas. Sierra Nevada reser sig stolt och hotfullt i horisonten. Jag borde inte vara radd for det, jag borde kanna mig stark och valtranad vid det har laget. Men i sjalva verket kanner jag mig mest trott. Jag har ont i knana och hofterna efter en sommar pa cykeln. Den senaste tiden har jag tillatit mig sjalv att ge mig han at hemlangtan. Det gor att dagar utan dusch och ordentlig mat blir mindre aventyrliga och mer sorgliga. Men. Ett berg till maste bestigas. Sen ar det i prncip nedforsbacke hela vagen till kusten. Trotts att det gor ont och att jag langtar hem sa tror jag inte att det ger sa goda odds att sattsa sina pengar pa att jag kommer klara det nu. Endast ett berg kvar.
Idag nar vi cyklade mellan Fallon och Carson City sa akte vi forbi en sjo. Ni kan ju tanka er att vi var tvugna att stanna for ett bad efter over hundra mil i okenlandskap. Nar vi stod dar i det svala vattnet, jag och Dean, betraktande vara lojliga solbrannor, tittade vi pa varandra och konstaterade att det har varit en bra sommar. Jag insag i den stunden hur mycket jag kommer sakna min nya van. Men som tur ar sa flyttar han till Malmo till varen sa jag far snart se honom igen.

Nu ska jag leta reda pa en bra glassbar och ge mig han at mer socker innan jag slar upp taltet.I morgon ar det min alskade brors fodelsedag sa jag ska tanka en massa pa honom innan jag somnar.

4 dagar kvar!

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till This desert life!

 1. Nisse skriver:

  Var rädd om kroppen och lycka till när du tar Det Sista Passet. Carson Pass, inte sant? Det låter som om du får gå på sockeravvänjningskur när du kommer hem. Och med alla läskedrycker så blir det kanske koffeinavvänjning också. Jag hoppas (och tror) att du tycker att det är värt det. Vi här hemma, som varje dag knackat in ”uttramparen.se” på tangentbordet och letat efter nya inlägg och kommentarer, har verkligen uppskattat din resa och dina inlägg!
  Enjoy sista biten (och undvik River lake camping – sjysst camping men en riktig skitbacke upp till stora vägen när man ska tillbaks).

 2. Johan skriver:

  Om ni har ork så stanna gärna vid Cooks station alldeles intill vägen och ta en macka. Hälsa från Johan och Philip. Ni får alla gånger sova gratis hos dem om ni vill. Det är lite klurigt med campingar runt Fairplay.

 3. Nisse skriver:

  Nu har jag kollat: 35 mil kvar, typ. DET är häftigt! Vad har du gjort hittills? 500 mil? Två-tre dagar till, så har du korsat kontinenten, berg, floder, backar ja, allt som kommit i din väg!
  Det är stort.

 4. Tony Ingemarsson skriver:

  om jag inte har skrivit det förrut så är det nu på tiden; Jag är så oerhört stolt och glad över att få lärt känna dig!! Du är en formidabel människa som inom några dagar gjort en formidabel prestation. Var snäll och tänk på mig när du skall fira vid hemkomsten!! Jag skall se till att ta med mig lite findricka!!

 5. Sibe skriver:

  Du ser rätt mallig ut där du står vid delstatsskylten! ;) Och det ska du vara för du är snart i MÅL!

 6. ivo skriver:

  Grymt jobbat! Kör hårt nu sista biten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>