Uttramparen är ingen terrorist

Jag är ingen nazist, därför får jag åka in i USA. Alla fall var det en av frågorna i ESTA ansökan. ESTA står för Electronic System for Travel Authorization. Jag ansökte igår och blev godkänd. Det innebär inte att jag helt säkert får komma in i USA men det är ett steg närmare. I ansökan fick jag intyga att jag inte hade Gonnoré och svara Nej på den här frågan: Har du någonsin varit inblandad i spionage, sabotage, terroristaktiviteter eller folkmord; eller var du mellan 1933 och 1945 på något sätt inblandad i förföljelseaktiviteter kopplade till Nazi Tyskland eller dess allierade? Mig veterligen har jag på mina 29 uppmätta levnadsår lyckats undvika allt. Det är faan jobbigt med papper och myndigheter. Jag känner mig alltid så liten och alltid som om jag försöker dölja någonting. Jag Försöker mycket sällan dölja saker från myndigheter, det är inte så att jag har lång erfarenhet av den känslan men jag blir alltid så osäker. Kanske var jag ändå inblandad på något vis i någon typ av förföljelseaktivitet under nazityskland.

 För tillfället sitter jag på Statshotellet i Åmål. Åmål är skojjigt på många sätt. Men en sak innan jag skriver om allt annat skojjigt i Åmål så måste jag bara skriva ner det här: Hur tusan reagerade de på kommunkontoret när filmen kom? De måste ju ha förstått att ingen någonsin igen kommer kunna tänka på deras stad utan att tänka på Fucking jävla kuk-Åmål. Eller ”Jag vill knarka”. Alla insatser därefter att försöka skapa attraktion på en avfolkningsort måste ju varit helt förgäves. Om jag hade någonting att säga till om i Åmål så skulle jag kapitulerat helt och fullt. Jag skulle blåst upp stora skyltar i infarten till staden där det stod ”Välkommen till Fucking Åmål”. Men nu har jag ingenting att säga till om. Så jag gör vad jag kan för att inte påminna de som bor här om att deras stad inte är förknippat med någonting annat än en skitbra film om man åker utanför Dalslands gränser.

 Väldigt långt om Åmål. Jag har det bra här. Har haft något skit i kroppen så jag har hållit mig ifrån högintensiv träning i ett par dagar. Jag fick med mig min kollega ut i skogen på en finfin promenad i stället.

 Det var lite roligt när jag ringde för att boka hotellrummet här. Min vana trogen frågade jag om det fanns något gym eller så på hotellet, då svarade de på fullt allvar: Nej, men vi har kvällsbuffé. Jaha men då så. Då kan jag ju strunta i träning och äta i stället. Superbra. För att ta Åmåls statshotell i försvar lite måste jag påpeka att de faktiskt har en balsal. De ni. Det bygger man sällan in på Ibis eller Scandic nu för tiden.

 Vet ni en annan grej. Det är idag 32 dagar kvar till avtramp. Jag är så jäkla laddad. Men det blir allt svårare att sova om nätterna. Jag har väldigt mycket att göra innan avfart och ligger sömnlös och tänker ut lösningar på problem. Förutom att göra en massa inför avtramp borde jag träna mer än jag gör idag. Jag borde äta mer. Jag borde se till att umgås mer med de som jag kommer sakna. Jag borde lära mig mer om USA. Jag borde göra en jäkla massa. Framför allt borde jag nog slappna av lite. Det kommer att ordna sig. 

Den 28 april tänker jag göra en sammanfattning om projektet. Vart jag står med en månad kvar innan avtramp. Jag tänkte att ni mina observanta läsare då ska få hjälpa mig att komma ihåg saker jag annars kanske skulle glömma. Men vi är inte riktigt där än. Nu ska jag sjunka tillbaka i en fåtölj med en toffla som ska virkas.

 Apropå virkning så överlämnade jag Olofs sockor till honom i helgen. Ni kanske kommer ihåg att han skickade upp en fin kofta som jag har repat upp och stickat om. Det kändes lite taskigt att överräcka de tjockaste tänkbara sockorna till någon i slutet på april. Men jag lovar er att Olof kommer ha Skånes varmaste fötter sen när höstvindarna börjar vina.

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>