Sputnik på vägen!

Det här fick jag idag på min mail:

Bäste Herr Emil Uttrampare!
 
Jag hoppas att allt är fint med dig och att EMRIK dagen fortlöpte på önskvärt vis.
Dessutom hoppas jag att eventuell nervositet över ditt stundande äventyr inte börjar bli alltför stor.
 
Jag tycker att ditt stundande äventyr låter så galet spännande men jag har förstått att du oroar dig lite över den ensamhet som ändå väntar dig där borta, långt iväg från nära och kära.
Själv är jag för tillfället lite levnadstrött. Det händer inte så mycket i mitt liv, jag mest sitter i min lilla låda och ingen har tid att umgås med mig längre. Men så en dag fick jag nys om dig, ditt äventyr och din rädsla för ensamhetskänslan som kan komma över en. Och, kanske framför allt, din cykel. (Man kan säga att jag lever för cyklar!)
 
Så kom jag på att mitt tråkiga liv kan bli bättre i takt med att din ensamhet på äventyret inte blir så stor. Därför tänker jag fråga om jag får bli med på ditt äventyr?
Jag lovar att jag inte ger något väsen ifrån mig så länge du inte vill. Vill du höra min lite gälla stämma så ska jag tala till dig. Jag är liten, nätt och väger inte särskilt mycket varpå jag kan sitta uppå cykelstyret med ett stort leende på mina läppar och vinden fläktande förbi utan att vara till något som helst besvär för dig. Du kan till och med ha viss nytta av mig, förutom sällskapet.
 
Nåja, om det skulle vara så att jag kanske, eventuellt, potentiellt kunde få följa med och äventyra med dig skulle det underlätta för mig om jag fick en adress till dig. Ty först då kan jag sätta mig i ett vadderat kuvert och få träffa dig i verkliga livet för att därifrån uppvisa min charm och övertala dig om att jag är en resekamrat du alltid drömt om.
 
Med vänliga Hälsningar
 
/Lars-Gunnar, en ensamhetsbekämpare i sina bästa år

  Lars-Gunnar! Jag ser fram emot långa filosofiska diskussioner med dig. Om livet, kärleken, vägen och evigheten. Du är mer än hjärtligt välkommen att följa med på äventyret! Jag skickar adressen!

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sputnik på vägen!

  1. lille bror skriver:

    Man kan undra hur Lars-Gunnar utalas i Amerikat

  2. John skriver:

    Vill du veta hur man uttalar Lars-Gunnar på amerikanska kan du alltid försöka leta rätt på låten ”Lars-Gunnar and me” av Lee Hazlewood. Dessvärre kan det bli lite knepigt att hitta denna, då den är med på en skiva som är väldigt svår att hitta idag…nämligen soundtracket till ”A house safe for tigers” (engelsk titel på den svenska ”Må vårt hus förskonas från tigrar” av Torbjörn Axelman). Jag har dock filmen i originalVHS! Kanske inte så kul att se om man inte är totalt Lee Hazlewoodfan som undertecknad. Här är dock ett smakprov: http://www.youtube.com/watch?v=E99wO8fluXg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>