Om död och födelse

Innan jag skriver någonting annat så måste jag ta mig några rader att beklaga. Det som händer i Japan just nu är så oerhört tragiskt. De senaste dagarna har jag lyssnat på radio så fort jag haft möjlighet för att höra om det senaste. Jag har rest en del i Japan och har flera vänner som bor i utkanten av det drabbade området. De mår bra men försöker få ordning på vad det är som har hänt och vad de ska göra här näst. Allting jag skriver på den här bloggen just nu känns så skuggat av det som händer på andra sidan jordklotet just nu. Det känns konstigt att skriva någonting utan att först lyfta på hatten för alla de som är drabbade. Det känns lite märkligt att sitta med torra fötter och fungerande elnät när man ser på nyheterna hur infrastrukturen i nord östra japan är helt splittrad.

Vad jag tänkte skriva om var det nya livet. Det som nu finns i min familj. Hon var helt fantastisk och hon sätter verkligen livet i nya perspektiv. Det sägs att Vincent van Gogh trotts svåra depressioner enbart målade mandelblommor en tid efter att hans brorsbarn fötts. Det är verkligen ett privilegium att få älska ett barn utan att behöva bära ansvaret för dess överlevnad. Tanken på att ha egna barn skrämmer mig för stunden mer än den känns lockande. Till min bror och hans fruga vill jag bara säga att jag beundrar ert mod.  Jag hoppas att hon kommer gilla kaninen. Hennes storasyster gillade i alla fall Tord och visar här hur Tord ser ut.Likheten är slående:I morgon tycker jag att ni alla ska lyssna på p3 mellan klockan 11.03 och 12.00. Då är det dags för :Uttramparen ska bli radio. Jag drömde en natt att Uttramparen skulle bli opera, jag gissar att det här är så nära jag kommer komma. En timma i nationell radio är inte fy skam det heller. Jag har bestämt mig för att inte lyssna så ni får lyssna i stället och säga vad ni tyckte efteråt.

Nu ska jag fortsätta på Olofs sockor.

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Om död och födelse

  1. Joråsåatt skriver:

    Vad bra du är och genomtänkt. Du ÄR en förebild!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>