Uttramparen är förmodligen världens bästa farbror

Jag går fortfarande runt och håller andan. På bebisfronten intet nytt. Men, tack AC och Emilie för mattipset. Det är verkligen bra. Tanken var att jag igår skulle baka massa, massa piroger. Men det blev verkligen inget bra, fyllningen blev allt för blöt så den rann ut. Men jag ska ge mig på ett nytt försök snarast.

Förutom att misslyckas med piroger så ägnade jag dagen åt att virka. Det blev desto bättre. Jag erkänner redan från början att jag ville göra någonting som liknade sackboy från little big planet. Om ni inte sett honom kan det här vara en introduktion.

Jag var verkligen helt galen igår, jag virkade oavbrutet i fem timmar. Drack kaffe, lyssnade på radio och virkade, virkade och virkade. Det är så kul. Mitt projekt har verkligen utvecklat mina asociala sidor. Det är samma med träningen, jag har märkt hur jag bryr mig mindre och mindre om att det finns andra personer i rummet, jag grymtar, flåsar och sjunger med högt. Har inte börjat fisa och spotta på golvet än, det gör jag gärna när jag är helt själv i löparspåret. I går var det virkning i fem timmar helt utan en tanke på att man kanske borde umgås med någon när det är lördag.

Resultatet blev finfint. Kanske inte en Sackboy men ganska likt.

Josef K påstår att den heter Tord. Jag gissar att Tord är ett namn gott som något. I alla fall fram till dess att den nyfödde själv kan döpa den.

Det känns bra att det blev bra. Jag vill inte framstå som snål bara för att jag har köpstopp. Presenter är verkligen det som är svårast. Jag klarar mig utmärkt utan att handla prylar. Men jag vill verkligen inte att det ska drabba andra. Hemskänkt är ett superbra alternativ men jag har inte så mycket här hemma som kan passa en nyfödd.

Jag måste också skriva ett par rader till om Skriet från vildmarken. Det har nu gått en tid sedan jag läste ut den. Men jag blir fortfarande inte klok på vad det är han vill ha sagt. Buck kommer från en borgerlig familj i södra USA, han blir kidnappat och tvingas lära sig det hårda livet i Alaska. Dit är det tydligt att London uppskattar naturens prövningar och att han lite ser ner på civilisationen och de sociala koderna som tar oss bort från våra instinkter. Men sen, efter en tid i Alaska blir Buck ganska osympatisk. Han stjäl och är självgod, han slåss och skadar, han drar sig inte för att döda sina motståndare. Buck byter ägare flera gånger under historien. Några av hans ägare är stadsbor, akademiker som räknat ut på papper hur deras expedition ska gå till, det leder till en katastrof och London visar åter att han inte uppskattar civilisationen. Det sista som händer (spoiler) är att Bucks sista ägare blir brutalt mördade av Indianer. Indianerna borde rimligen symbolisera det ursprungliga, det instinktiva. Så under boken böljar historien fram mellan ett tydligt förakt för civilisationen och beskrivningar om hur brutal och okontrollerad naturen är. Det är förmodligen ett ganska högt krav att få vägledning av böcker men jag saknar det helt hos London. Jag förstår verkligen inte vad det är han vill ha sagt. Han håller mig mellan hopp och förtvivlan. Det är klart att jag förstår att det inte var sweetlife att vara guldgrävare i Alaska men när han samtidigt kritiserar det bekväma livet i södra USA funderar jag på hur han ville leva sitt liv. Det är hur som helst ett bra äventyr och jag kommer säkert att läsa den igen om några år.

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Uttramparen är förmodligen världens bästa farbror

 1. Bonnie skriver:

  Darn! Vilken fin docka! Ännu en gång, djupt imponerad. Är det mordin som lärt dig virka som en hel karl??

  • uttramparen skriver:

   Åh, mamma är fantastisk på att sticka, det har hon lärt mig. Men virka har jag lärt mig på youtube. Jag lär dig gärna. Eller skickar en pedagogisk länk.

 2. Jonatan F skriver:

  Se filmen 9. Extremt bra! Sedan kan du virka en sådan :) Lite lik sackboy…

  (alltså, den postapocalyptiska 9 som är en animerad stop-motion-film, inte någon av de andra nine-filmerna :) )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>