Uttramparen får besök av Hemskänkt

Japp! Jag upplåter gärna min blogg åt andra som har bra idéer. Min kompis Josefin har en genial idé, den är smart, snygg och enkel, det kallas Hemskänkt. I give you, för första gången, ett gästbloggsinlägg:

Hej och välkommen till Hemskänkt!

Vi och alla våra grejer. Det händer ibland att vi stöter på de där sakerna som vi inte använder. Som när vi gläntar på hobbylådan och hittar tre ramar som fortfarande ligger kvar i sin förpackning. De där ramarna som du fick i present och som skulle sättas i hallen, med en bild på varje barn. Fast färgen på ramarna är fel. Och i garaget ligger två cykelpumpar. En var nödvändig, den andra köptes bara för att den första var tillfälligt borttappad. Och alla dessa kläder. Spädbarnskläderna som var urvuxna innan barnet ens var född, reaplaggen som kändes bra i affären men inte passade när du kom hem. Ibland suckar vi och kallar våra egna saker för skräp. Det vi borde göra är att kalla dem för Hemskänkt.

Idén med Hemskänkt är enkel:

1. Ta något du har hemma
2. Slå in det fint och sätt på en Hemskänkt-etikett
3. Ge bort det

Hemskänkt behöver inte bara vara saker som du inte använder, det kan också vara något du älskar och uppskattar. En av dina favoritböcker kanske är slut på förlag och skulle därför göra din vän extra glad. För att inte tala om morfars gamla kikare som födelsedagspresent till upptäckardottern. Och sällskapsspelen som du haft roligt med passar bra som inflyttningspresent.

Istället för att stressa runt i leksaksaffären strax innan barnkalaset eller på bokrean i hopp om att snabbt finna en present kan vi i lugn och ro se de saker vi har hemma som möjliga gåvor. Många har redan provat. I smyg. Utan att säga något. Och skämts. Nu kan du sluta smyga, sätta en Hemskänkt-etikett på dina presenter och stå för att du är en hemskänkare.Vi har precis börjat – häng med du också!

Hemskänkts hemsida
Hemskänkt på facebook

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Uttramparen får besök av Hemskänkt

  1. Catrin skriver:

    Ja en sådan gåva är ju absolut inget att skämmas för. Tvärtom ligger det mer värde i den då den ofta varit något kärt och personligt, men som nu gör mer glädje och nytta hos någon annan. Yes, jag är en hemskänkare! =)

  2. Catrin skriver:

    … å det bästa: vi undviker konsumismen. Glömde skriva det… kanske ett tecken på att det ställningstagandet nu börjar kännas så självklart att jag inte alltid reflekterar över det. Känns ju bra=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>