Starstrucked

Jag ska träffa Renata Chlumska! Ok, kanske inte träffa, hon ska inte träffa mig men jag ska se hennes föreläsning här i Karlstad nu på tisdag. För mig är hon en stor förebild och det ska verkligen bli både lärorikt, inspirerande och spännande. För er som (gud förbjude) inte vet vem Renata är så tycker jag att ni ska kolla in hennes hemsida. Hon är precis hur cool som helst. Förutom att ha cyklat tvärs över den amerikanska kontinenten (vilket vi ju alla vet är supercoolt) har hon bland annat: Städat och bestigit Mount Everest, klättrat upp för och guidat till Kilimanjaro, cyklat från Nepal till Sverige och paddlat skitlångt. Kolla in henne!

Om ni vill gå på föreläsningen kan man boka på Inspireras hemsida.

En annan sak som jag tänker en del på just nu är en artikel som min kompis Daniel tipsade mig om för ett par dagar sedan. Det är lätt att göra sig rolig över amerikanare. Det finns mycket som från mitt perspektiv verkar knäppt. Men att jag valde att cykla tvärs över just USA kommer sig bland annat av att jag inte riktigt tror att alla dumheter jag hört om amerikaner är sant. Jag vill skapa mig en egen bild som är mer nyanserad. Jag har ganska konsekvent undvikit att skriva om knäppa saker jag kommer över när jag gör mina förberedelser inför sommaren. Men, den här artikeln måste jag bara kommentera lite snabbt. Satan va knäppt det är. Artikeln handlar om hur en herr Greenlick har lagt fram ett lagförslag i Oregon om att förbjuda transport av barn under sex års ålder på cykel. Greenlick värnar om barnens hälsa, men kanske fram för allt vill han värna om biltrafikanternas lebensraum. Knäppt, knäppt och framför allt en diskussion som syftar åt hel fel håll, bort från den utveckling som mänskligheten behöver.

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Starstrucked

  1. Johan skriver:

    Amerikanare ÄR lite knäppa, det var därför de lämnade Europa från första början. Men de är ett av de mest gästvänliga och öppna folk på planeten, och det väger upp de dåliga sidorna hos dem. Jag tror att amerikanen tycker att vi är minst lika märkliga som vi tycker att de är. Fast Oregon sägs vara en ganska fritänkande stat så jag vet inte.

    P.S
    ”If English was good enough for Jesus Christ, it’s good enough for Texans.”
    Citat från guvernör Miriam A. Ferguson i Texas när det spanska inflytandet från Mexiko gick överstyr enligt henne. Hehe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>