Om varför man inte ska träna på nyårdagen

Jag sprang, jag sprang i det vackra vintervädret. Temperaturen låg runt nollan och solen bländade mig på ett trevligt sätt. Jag fick en föraning om senvintern, ni vet i mars när snön smälter och talgoxen sjunger. Det var vackert och löpningen gick bra. Men sen slog en hjärnmask till. Alla, precis alla jag mötte när jag var ute och sprang tänkte: Jasså, ett nyårslöfte om att motionera mer. Det där kommer inte hålla i sig särskilt länge.

Hjärnmasken ville verkligen inte släppa utan växte sig bara starkare. Jag var nära vid flera möten att stanna och förklara att jag hållit på i flera år, att det inte bara är en fas, att jag inte lovat mig bot och bättring. Men innan det hände gav jag mig ut i mindre urbana områden där jag slapp möta någon.

Mina föräldrar har en TV som är ungefär lika stor som en dubbelsäng (ok kanske lite överdrivet, men den är enorm) och det verkar alltid finnas någonting spännande att kolla på. Det kan handla om att jag varit lite utsvulten på amerikansk skräpkultur sen jag själv slängde ut min TV men det har verkligen varit svårt under mellandagarna att ge sig ut. Normalt längtar jag efter att få svettas lite men nu har det tagit emot. Det är en bra grej, för någonting jag verkligen behöver träna är mitt pannben. Det är bra med en stark kropp om man ska cykla 600 mil. Men framför allt är det viktigt med ett starkt pannben, att fortsätta fast att man har en röd babianröv, att fortsätta fast man är hungrig och det regnar.

Jag reser mig och ger mig ut. Trotts TVn och trots en brinnande brasa, trots en viss baksmälla från gårdagen. Jag såg inte fram emot det men jag gör det för att ta kontrollen. Mind over matter! Jag tror att nyckeln till all träning är att förakta kroppens svagheter när man tränar och älska dess styrkor efteråt. Framför allt blir det så mycket skönare att sträcka ut sig i en soffa efteråt.

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>