Indiska cyklar och påhittad bergsbestigning

Jag var så fylld av gårdagens upplevelser att jag missade att lägga till den här bilden. Snön i bakgrunden bevisar att det inte handlar om någon av alla bilder jag tagit i Indien. Den här cykelrickshawn stod igår prydligt parkerad mitt i centrala Karlstad. Stiligt värre men väldigt konstigt. Jag har åkt i liknande farkoster vid ett flertal tillfällen och sett vadmuskler som varit tragiskt stora mot den annars så magra kroppen. Men jag har aldrig sett en i Sverige. Någon som vet vems det är? Det vore kul att komma i kontakt med cyklisten.

Uttramparen gör vad han kan för att sköta om sin kropp och förbereda den inför uttrampet. Men det börjar bli hög tid att läsa in sig på hur man sköter om sin cykel så jag har varit på bibblan. Båda böckerna är så pedagogiska att allt verkar vara superenkelt. Ska nog smörja upp på en del ställen som jag tidigare inte visste behövde smörjas.

För typ fem minuter sedan snackade jag med Hanna. Vi ska träffas på fredag morgon och så ska hon hänga med mig hela dagen. Det ska bli kul. Men samtidigt är jag lite nervös. Jag får förlita mig till den mediaträning jag fick på studentkåren. Mest ser jag i alla fall fram emot att få träffa Hanna själv för hon verkar så trevlig.

Jag har i tanken varit kvar på Mount Everest sedan i går och plågat mina vänner på facebook med vad jag tror att Edmund Hillary skulle ha skrivit om han hade facebook.

is at Mount Everest with @Tenzing Norgay

heading towards Hillary step with @Tenzing Norgay

Close to the peak with @Tenzing Norgay

I’m cold, but happy at the top with @Tenzing Norgay

after some problem with his oxygen mask @Tenzing Norgay and I are now back at base IV

It looks like I´m going to lose my thumb but at least we are back at base III. We are very tired, both @Tenzing Norgay and I

My thumb has turned all black. But i realize that it is a low price to pay to be the first person on the top of the world. I could never have done it without @Tenzing Norgay. I praise the lord for getting us safe back to basecamp.

Förmodligen är det tur att de inte hade med sig en androidtelefon upp. Jag är ganska nöjd med att bara gissa vad de tänkte och kände.

Nu ska jag hem till S som står för soppan den här veckan. Det är så skönt att ordningen åter är tillbaka i mitt liv. Vi hade inga soppträffar under julen så det här är den första för i år. Om jag inte har soppträffarna att hänga upp min veckorytm på så känner jag mig helt vilse.

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Indiska cyklar och påhittad bergsbestigning

  1. Johnna skriver:

    Så det är du som snor stadsbibleböckerna från mig! haha. Jag har faktiskt 2 st här hemma ett litet litet tag till :)

  2. Johan olsson skriver:

    Ett känt cykelbud har jag hört haha

    • uttramparen skriver:

      Ha! jasså det är ni som ligger bakom. Vet du, jag gick förbi den idag igen och då la jag märket till kedjan den var fastlåst med. När jag såg den förstod jag att det var någon som förstod att värdera sina cyklar som ägde detta vackra fordon.

  3. Johan olsson skriver:

    Ha. Kul va, köpte den av en cykeltok i Enköping, men de kommer mera, bara vänta å se. Hade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>