Jag har fått present!

Igår blev jag avtackad från mitt förra jobb. Jag var vice ordförande i Karlstad studentkår under nästan ett år. Det var en jätterolig tid och igår på festen kände jag att jag saknat det lite. Alla som pluggar borde vara medlemmar, om man är tveksam får man gärna skicka ett mail till Uttramparen så ska han förklara varför, men det är en diskussion som inte ska föras här. Hur som helst fick jag ett presentkort från Naturkompaniet.Det räckte precis till två finfina grejor. Jag bytte det mot en helt vattentät packpåse som jag tänker ha som panic room i min packning. Däri ska jag ha det allra, allra viktigaste, det som ska vara torrt även om allt annat blivit genomblött. Vad det kan tänkas vara har jag inte riktigt bestämt än men det kommer snart. Den andra bra grejen var handledsvärmare. Jag har har sett dom tidigare och varit lite avundsjuk med mina trasiga strumpor på händerna. Så jag slog till och så fort jag fått på dom kände jag att jag aldrig någonsin vill ta dom av mig, möjligen med undantag för när jag badar och sover. Superskönt! Så har jag varit på resebyrå idag. Kollat lite med vad som gäller för att plocka med sig cykel på plan och så. Idén med att åka båt över föll dessvärre då en sådan resa skulle kosta runt 30 tusen. Så det får bli flyg över Atlanten. Det börjar bli dags att boka resan nu för att få ett bra pris. Det är lite bängligt att förstå sig på flygbolagens regler om extra kollin på flyget men jag tror att jag fått kläm på det nu.

Jag läste klart Fight Club sent i natt. Det var en sjujäkla resa. En del bitar som är så fullständigt briljanta. (Bland annat ett där berättarjaget beskriver hur han vill utrota delfiner och valar som bara ger upp och strandar). Man kan nog närmast beskriva bokens huvudpersoner som militanta buddhister (motsägelsefullt med flit). De längtar efter att få jaga älg i de fuktiga dalgångarna runt rockerfeller center och föraktar svenska möbler och vad de står för. Jag lockades verkligen av deras uppkäftiga attityd. Nu har jag precis påbörjat ett av de mest klassiska äventyren som verkligen kändes som ett måste inför Uttramparen. En världsomsegling under havet av Jules Vernes. Det har kanske inte så mycket med cykling att göra men det är ett stort äventyr. Så, nu ska jag hitta Nemo.

Jag tänkte avsluta med att bjuda på en bild från ett cykeläventyr från i somras. Det var lite mer magiskt att cykla då.

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Jag har fått present!

  1. Emilie skriver:

    Hej Emil!
    Om du inte redan läst den så tycker jag att du ska läsa Happy Sally av Sara Stridsberg. Den är väldigt mycket äventyr men också väldigt mycket kropp. Om att lita på sin kropp och att älska sin kropp och vad den kan göra. Jag tror det är den bästa peppboken som finns för människor med kroppar.

  2. Josef K. skriver:

    Det är en bra bok Världsomsegling. Betänk att när du läser den att ubåtar inte fanns och man visste väldigt lite om haven och tryck och sånt (man skulle kunna säga att JV var en av världens första SciFi författare). Sedan är haven också helt befriad av kvinnor också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>