Home Sweet Home!

Idag har jag hämtat ut mitt tält! Ack du Akto som ska skydda mig mot så mycket oväder och hemlängtan. Så snart jag kom hem öppnade jag påsen för att se vad som fanns däri. I uppsättningsanvisningen stod det att man skulle söka upp en plats som var jämn och fri från vassa föremål. Jag tänkte att mitt köksgolv väl levde upp till den beskrivningen. Så, efter lite bekymmer, men bara lite, lyckades jag med att spänna alla linor ungefär dit dom skulle. Det var jäkligt svårt att få ner pinnarna i parketten så jag band fast tältet i en stekpanna i ena änden och en stol i den andra.  Jag gillar särskilt den nedre bilden där Akto ser ut som en monstermask från yttre rymden. När jag låg däri kunde jag nästan höra vinden utanför och känna hur jag utmattad efter en hel dags cyklande kommer att sover som ett barn i Aktos mage. Så snart den här förbannade snön försvinner ska jag prova mitt tält på riktigt. Men första intrycket är att det fanns betydligt mycket mer plats där än jag hade förväntat mig.

Nu när snön ligger djup utanför och jag till och från gnäller över kalla fingrar och kinder vill jag ta tillfället i akt och hedra en fantastisk man som beklagligt nog inte längre cyklar våra jordiska vägar.

Isaac cyklade de 180 kilometerna mellan Karlstad och Malung vintern 2007. Hans ekipage såg ut såhär. Temperaturen låg runt -20 och hans matsäck var frusen när han skulle äta den. För att hålla händerna varma band han fast tidningar ovan vantarna. Jag får för mig att han var lite orolig och längtade en hel del efter sällskap då han la sig ner för att sova i ett vindskydd. Fram kom han! Och då hoppas jag att man bjöd honom på en stor skål soppa, ett bad men framför allt en kram.

Tyvärr han jag aldrig lära känna Isaac så väl. Men jag är övertygad om att han hade haft mycket att lära mig inför mitt äventyr . Hans Malungresa har åtminstone lärt mig att det går att åstadkomma stora saker, trots att omständigheterna är emot en, om man ger sig på ett försök och om man inte ger upp.

Nu ska jag sträcka ut mig i en säng med Världsomseglingen som sällskap. Fantastisk bok!

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Home Sweet Home!

  1. Jonatan F skriver:

    Googla stålfarfar, DET är en fantastisk gubbe!!!

  2. Lovisa skriver:

    Vilken fin monstermask! Och Isaac skulle verkligen digga ditt projekt! Det vet jag. Juliga kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *