Det straffar sig att fuska med hjälmen

Ja, jag har lämnat min cykelhjälm hemma och åkt till mina päron över julen. Jag tänkte att jag skulle klara mig utan att cykla i en vecka men i morse när jag vaknade hade jag ett sånt vansinnigt abstinens av rörelse och vind. Så jag tänkte någonting i stil med att man ändå landar mjukt i all den här snön om det skulle vara så illa att man kör omkull. Jag gav mig av utan hjälm på min fars stiliga skeppshult. Fantastisk cykeltur till att börja med. Fridfulla skogar och snövita ängar. Vindstilla och ett fridfullt snöfall.  Men, med tanke på att jag beskrivit avsaknaden av huvudskydd under resan så kan ni tänka att det här inlägget slutar på annat sätt än i fridfullt snöfall.

Jag föll. eller, jag fastnade i ett spår som bilarna kört upp, jag kom inte ur välte omkull och slog i huvudet i ett järnräcke. Det låter oerhört dramatiskt men jag klarade mig bättre än jag egentligen förtjänade. Sekunden innan jag slog i räcket tänkte jag att det nu var slut på min förmåga att röra på någonting placerat under hakan. Men jag hade mest rörelse framåt och gled mest efter räcket. Min mössa och min luva fångade upp en del av smällen.

När jag rest mig efteråt och borstat av snön kände jag att jag hade vansinnigt ont i örat. Det dunkade och var varmt. Först tänkte jag att jag slagit i mitt örhänge men när jag kände efter satt det kvar men jag blödde. Väl hemma insåg jag att jag på något vis lyckats slå mig så att örat vikts framåt så att det släppt lite från huvudet. Det värsta var ändå när värmen kom tillbaka till örat, det värker vansinnigt. Men, jag har egentligen ingen som helst rätt att gnälla över det här. Det är helt självförvållat och det kunde ha gått så mycket värre. Jag sitter nu och känner efter om jag ska få några hjärnskakningssymtom men jag tror att jag klarat mig. Någon skickade ett tydligt meddelande om vikten av att använda hjälm.

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det straffar sig att fuska med hjälmen

 1. Johnna skriver:

  Ajajaj! Viktigt med hjälm. Hade inte dina föräldrar ngn hjälm du kunde låna? Har man cykel borde man ha hjälm tycker jag och använda den

 2. Joråsåatt skriver:

  Är det inte bättre med spark på vintern? Måste vara försiktig!

 3. Josef K. skriver:

  Somliga straffar gud med det samma, eller hur är det? Hoppas att örat växer fast och att detta inte på någotvis förminskar ditt sug efter cyckel och trampning!

 4. Sibe skriver:

  Åh, purre purre purre dig! Du måste ju vara försiktig när du cyklar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *