Genom Hemingwayland

Karta 10 sträcker sig genom Kentucky och Illinois. Jag visste nästan ingenting om Illinois förutom att Hemingway är född där och att Chicago ligger i norrut i staten. Men med kartan och Johans små tips har jag nu lärt mig en hel del mer. Bland annat skriver Johan att det finns en kyrka i en liten stad som heter Sabree där man får sova och äta gratis. Det är vad jag förstått ett fenomen som finns på fler platser efter rutten, kyrkor som släpper in trötta cyklister för tak över huvudet. Det känns så fint, förmodligen det finaste man kan ge en annan människa, mat och husrum. Det borde inte behöva vara svårare än så. Jag kan tänka att det är extra fint om man spenderat många nätter i tält att få sova inomhus. Jag ser det framför mig, hur jag trött sjunker ner i en fridfull kyrkosal, gärna att en kör sjunger någonting fint, med en skål varm soppa. Därifrån kommer jag skriva ett bra inlägg om äventyrets fördelar.

Stilig örn som pryder Illinois flagga, eller hur. På wiki kan man lära sig mycket bra, bland annat att årtalet 1818 är året då Illinois blev en självständig stat. Man kan också lära sig att flaggan har utsätts till en av de fulaste statsflaggorna i USA. Illinois kallas The land of Lincoln, men jag föreslår att det bör döpas om till Hemingwayland.

Gränsen mellan Kentucky och Illinois utgörs av en Ohiofloden. För cyklister innebär det att man får åka en väldigt söt färja över. Kolla in bilder här. När jag åker där ska jag nog ta tillfället i akt att längta efter min storebror. Han och jag lekte Tom Sawyer och Huck Finn en hel sommar och jag tror att han hade känt sig hemma där på en flod i USA. Jag kanske till och med köper en majspipa och lite tobak för att hedra min barndoms hjältar. (Undra hur många fler än jag och min bror som inledde ett nikotinmissbruk på grund av Mark Twain.)

Avslutningsvis vill jag bara berätta att rutten passerar genom en stad som heter Madrid. Jag har länge trott att det var en spansk stad men så fel man kan ha.

Ja, en sak till, jag ska träffa SVT värmland på söndag. Dom vill filma mig när jag inte handlar på skyltsöndagen.

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Genom Hemingwayland

  1. Philip skriver:

    Haha, filma när du inte handlar något :)

  2. Josef K. skriver:

    ååååh Du kommer få det så fint! Och varm soppa är alltid bra!

  3. Johan skriver:

    Att tälta i cave in rock är en god idé, skrev jag det? Det bjuds på fin utsikt över Ohio river vid campingens restaurang. Sen har man anledning att fira eftersom att hädanefter så blir det bara färre och färre lösa hundar. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>