The Junk Of My Life

Uttramparen har haft spinning-premiär. Eller teamcykling, vad det nu kan tänkas vara för skillnad. De som påstår att det påminner om att cykla ljuger. Det har ingenting med cykling att göra. Cykling bjuder på meditation, naturupplevelser, frisk luft, förflyttning och en verklig känsla att ha åstadkommit någonting. Det enda som påminde om en naturupplevelse i spinninglokalen var en växt som jag tror var äkta, den friska luften kom möjligen från en fläkt och meditationen uteblev effektivt med musikvalet (endast en låt med the boss). Men trots detta är jag så vansinnigt tillfreds just nu. Nej, det är inte att cykla, men det är fortfarande mitt livs knark.

Att sjunka ihop, att ge sitt yttersta för att sen få andas ut. Aldrig någonsin är man så närvarande, levande och avslappnad som när kroppen inte orkar mer. Jag älskar att min kropp fungerar som den gör och jag belönar den genom att göra den starkare. Jag är snorig, svettig och förjävligt sliten, men det är äkta. Det är precis som det ska. Skäms inte för att du är människa, var stolt! Skrev Tranströmmer. Om det så är efter en vansinnig uppförsbacke i motvind eller i mörkret efter spinningen så är det där jag är som mest ärligt mänsklig.

Jag skrev i går om att min ryggsäck har gått sönder. Jag behöver verkligen min ryggsäck när jag pendlar till jobbet på cykel. Så, man får inte vara sämre än att man lagar det som gått sönder. Jag kan tänka att många hade lagat sin ryggsäck på andra sätt men jag gjorde det på ett uttrampar-sätt. Med laglapp för punkteringar. När jag ändå är igång att redovisa lagningar måste jag visa min jacka.Det är en fin fjällräven jacka och jag tror att det här är den sjätte vintern vi har tillsammans. Att någonting går sönder gissar jag är sådant som händer. I mitt tidigare liv, innan uttramparen, hade jag sett den trasiga dragkedjan som en förevändning att köpa ny vinterjacka. Men, verkligen, det är fortfarande en superbra jacka trots den trasiga dragkedjan. Jag gillar mitt nya liv. Jag behöver inte någonting, allt det jag har är fullt tillräckligt. Det är en bra insikt.

Slutligen vill jag rekommendera ett besök på sidan bilensdag.se Det är lite provocerande att de hävdar att det är en mänsklig rättighet att åka bil. Trevlig läsning, men det bygger på ett ohållbart sätt att se på världen. Jag lär mina elever på mina föreläsningar att hållbarhet är när vi tillgodoser våra behov utan att ifrågasätta kommande generationers förmåga att tillgodose sina behov. Det är tydligt att personerna bakom det här initiativet inte lyssnat på mina föreläsningar.

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *