Förberedelser för morgondagen och vintern

I morgon blir det nytt äventyr. Jag ska ge mig i kast med en utmaning jag borde klarat av för längesedan. Nämligen klarälvsbanan. Alltså 90 km värmländsk skönhet. Shit, jag känner mig lite som Heidenstam när jag skriver så nationalromantiskt, men det är så jäkla vackert här! Inte som i värmlandsvisan att det är den vackraste platsen på jorden. De delar jag sett av Himalaya har varit fantastiska och jag skulle gärna cykla vilse där bland bergsbyarna. Men nu är jag i värmland och det är fullt tillräckligt för en Uttrampare. Så, alltså, 90 km nedlagd och fint asfalterad banvall längs med klarälven. Jag tar bussen upp till Hagfors och cyklar sen tillbaka (inshalla).

Käkat lite för många jordötskakor på sistone så till i morgon ska jag prova ett nytt bränsle.Det blir pannkakor med hallonsylt. Borde klara tricket med mycket kolhydrater, mycket fett och en del proteiner.

För de som ännu inte märkt av det som varit väldigt tydligt för cyklister ett par veckor nu så kan jag berätta att det börjar bli besvärande kallt. I morse lär det ha varit fem grader kallt. Jag har ingen termometer men min uppskattning är att det var skitkallt. Normalt använder jag aldrig (verkligen aldrig) vantar. Jag vet att det är lite knäppt men jag känner mig lite instängd och har hellre händerna instoppade i fickorna. Men som cyklist måste jag verkligen ha vantar. Som ni sett i ett tidigare inlägg skaffade jag fram ett par cykelvantar genom att donera plasma. De har varit jättebra men nu är det för kallt. Så, jag följde ett tips jag fick av Johan på Postiljohan. Han berättade att de hade bommulsvantar på apoteket. Det lät konstigt tyckte jag men det hade de verkligen. Jag har alltså köpt ett paket bommulsvantar. Jag vet att det inte ingår i mitt köpstopp men personalen på apoteket ville inte byta mot någonting och att ha varma händer är verkligen en förutsättning för att fortsätta träna.

Så, såhär kommer jag att hålla mig varm om händerna ett tag till. Ett stycke gammal strumpa.

Apotekets bommulsvante.

Cykelhandsken.

Inpackat!

Får hoppas att det funkar. 90 km är långt om man fryser om händerna.

Jag har skaffat ett spinningkort idag också. Min arbetsgivare, folkuniversitetet har ett system med friskvårdsbidrag. Jag förklarade för KAUIF som jag tänker spinna för, om mitt projekt och de gick med på att låta mig gå på spinning så ofta jag ville fram till avtramp mot mitt friskvårdsbidrag vilket var ett väldigt generöst erbjudande från dem. Tack så mycket!

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Förberedelser för morgondagen och vintern

  1. Joråsåatt skriver:

    Det är kallt att moppa också kan jag tala om! Särskilt om man är allergisk mot överdragsbyxor… pannkakor däremot finns det ingen allergi emot – det kan jag äta varje dag! Är övertygad om att klarälvsbanan motsvarar förväntningarna.

  2. Anki skriver:

    Bra tips det där med bomullsvantarna och den gamla strumpan, det ska jag komma ihåg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *