Uttramparen röstar och käkar jordnötssmör

Idag har det varit valdag. Självfallet har Uttramparen röstat, på vad jag har röstat tänker jag inte avslöja, det här är som bekant inte tänkt att handla om politik. Däremot, om jag vore indier hade valet varit enkelt. Det finns nämligen ett parti i Indien som heter Samajwadi som har en så här snygg logga.

Man får ju för sig att det är ett parti som arbetar för fler cykelvägar och lägre moms på jordnötssmör och annan cykelbränsle. (Nej, det är det inte, det är ett socialistiskt parti med bas i staten Uttar Pradesh, men det hade varit kul med ett riktigt cykelparti).

Apropå jordnötssmör så måste jag tipsa mina medcyklister om ett riktigt bra bränsle. Ingenting för den som vill gå ner i vikt men det håller en Uttrampare rullande i många timmar. Jag hittade receptet på en burk jordnötssmör. Typ såhär: blanda 2 dl jordnötssmör, 1,5 dl socker och 1 ägg med lite vaniljsocker och bakpulver. Forma bollar av smeten och grädda i cirkus 7 minuter i 200 grader. Precis vad man är sugen på när man cyklar långt. När man cyklat i någon timma blir man annars väldigt trött och då är det bra att ha någonting man kan fylla på med medan man cyklar. Det kan man kalla miljövänligt bränsle.

Med ett par jordnötskakor i fickan gav jag mig ut på långtur idag, efter att jag gjort min demokratiska plikt. Jag följde upp ett tips från min vän och läsare Anna som ledde mig ut genom Karlstads oerhört vackra skärgård. Det finns en bok om Vänern som heter Vänerhavet och idag förstod jag verkligen varför. Vänern är i sanning ett sötvattenhav. Min väg gick stora delar längs med strandlinjen och man hade bara sjö så långt man kunde se. Jag cyklade bland annat ut till Hammarös sydligaste spets och tittade på fyrhuset där. Oerhört vackert och jag rekommenderar alla som har möjlighet att cykla dit. Vägen går genom värmländska skogar och bullerbyar med djur och söta hus. Väl framme får man se det väldiga vänerhavet.

Om man kollar noga kan man se vindkraftsparken vid horisonten

Såhär nöjd Är en Uttrampare efter sin dagstur. Men leendet är tyvärr bara fake, jag har så ont att jag helst vill kräkas på den här bilden. Någon minut innan lyckades jag slå i min vad i min sadel (fråga inte hur det gick till) och smärtan kan nog närmast jämföras med en hård spark mot skrotum. Det gick från och med då betydligt långsammare hem. Men jag blev påhejad av en hejarklack som samlats för att se Uttramparen susa förbi.

Uttramparens hejarklack

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Uttramparen röstar och käkar jordnötssmör

 1. Jonatan F skriver:

  Tjenna!
  Ett tips är att blanda i havregryn i jordnötssmeten och dra på lite mörk smält choklad ovanpå! Det är min färdkostpå längre resor (kortare kör jag energigel aka. ohoy kolasås)

 2. joråaåatt skriver:

  Åh, min vackra ö! Fick hemlängtan nu.

 3. Josef K. skriver:

  jag måste få smaka ditt jordnötsmör, men inte förmycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>