På cykelfronten inte så mycket nytt

Eller jo, alla som bor i karlstad rekomenderas att ta sig en tur runt gamla flygfältet, en mycket fin tur på en bortglömd asfaltsväg.

Men, jag har hittat sidan ted.com. Det kan tänkas att jag är den siste på hela internet som hittar hit och i så fall får ni inte skratta åt mig nu när jag beskriver vad TED är. Ok, TED är ett föreläsningsbibliotek. Gå in, sök efter ämne eller klicka runt bland spännande ämnen. Jag har ägnat en hel del timmar åt detta.

Riktigt lycklig blev jag när jag hittade en som handlade om just det, lycka. Dan Gilberts frågar sig varför vi är lyckliga. Bland annat frågar han publiken vad man blir lyckligast av, att vinna massa pengar på lotto eller att bli rullstolsburen. Svaret på den frågan är det som gör att Gilberts föreläsning blir intressant för projekt Uttramparen. Jag säger inte mer om det utan uppmanar alla att titta.

Jag hittade ett stycke konst i ett fönster som jag gärna visar er. Konstnär okänd får jag tyvärr skriva men om någon vet vem som gjort denna fantastiska skulptur får ni gärna tipsa Uttramparen.

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till På cykelfronten inte så mycket nytt

  1. Daniel Eriksson skriver:

    Ja, du är nog den sista som har upptäckt den sidan ;-) men bättre sent än aldrig. Jag kan bjuda på några favoriter: http://www.ted.com/talks/lang/eng/jonathan_zittrain_the_web_is_a_random_act_of_kindness.html http://www.ted.com/talks/lang/eng/hans_rosling_asia_s_rise_how_and_when.html

  2. Johnna skriver:

    Det finns numera oxå en dokumentär på Svt om TED. Såg den för inte så länge sen. Tror det var denna månaden eller slutet på augusti så borde kunna gå att hitta. Sevärd om du vill veta mer om fenomenet TED.

  3. Daniel Eriksson skriver:

    @Johnna: Är det möjligen Roslings värld du menar? Den handlar kanske inte om TED, men mycket av materialet är inspelat på konferenserna. Hur som helst rekommenderar jag den filmen, och allt annat av eller om Hans Rosling. Hans sommarprat är också värt att återuppleva. Dokumentären kan man se på youtube.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>