Uttramparen kokar soppa och har snutnojja

Det har hänt en hel del bra saker sen sist jag skrev.

På inrådan av kommentarerna här på bloggen bestämde jag mig för att skaffa SPD pedaler. Jag var inne på en cykelbutik för att se vad de skulle kosta. Ett par semi-SPD med clip på ena sidan och vanliga pedaler på andra kostade nästan 700 spänn. Det var mest för att reka marknaden som jag kollade upp det. Dagen efter var jag förbi på Ventilen igen för att kolla upp en grej med de pedaler som nu sitter på cykeln. Jag frågade mest på skämt om de inte hade några begagnade SPD inne. ”-Ja vänta lite ska jag se vad vi har, vill du ha såna semi eller med enbart SPD?” (På den mest fantastiska värmländskan). Min nya cykelvän går ner i källaren och kommer upp med exakt den typen av pedaler som jag tittat på dagen innan, lite repor på utsidan men annars i mycket gott skick. ”Du får dom för två hundra spänn, du kan betala nästa gång du kommer” (På samma fantastiska värmländska). Jag vet att en av förutsättningarna jag satt upp är att jag ska byta till mig eller få så mycket utrustning som möjligt. Begagnade prylar är i gråzonen men helt plötsligt stod jag där med pedalerna i handen och tänkte att begagnade prylar är klart bättre än nya trots att jag föll för konsumtionen. Nu är det bara att hålla ögonen öppna efter ett par skor som man kan använda. Men det får bli ett senare problem.

Jag och mina vänner har startat en bra grej, vi har sopp-matlag en gång i veckan. Det är så himla roligt att träffas förutsättningslöst en dag mitt i veckan, det blir billigt och trevligt, precis så som Uttramparen vill ha det.  I går var det min tur och jag bjöd på Borstjt som är en supersmaskig rödbetssoppa. Möjligen världens godaste soppa, helt klart världens vackraste soppa. Nästa vecka blir det spännande när stafettpinnen vandrar vidare. Förra veckan bjöds det på en god Morotssoppa som var vägverket-orange så jag hoppas att näste kock följer färgtemat.

Jag skrev ett kort inlägg på min lunchrast om min nyfunna kärlek till smörjmedlet 5-56. Det var såhär: Jag åkte förbi Ventilen och cykelgurun där för att betala för pedalerna. Han passade samtidigt på att smörja upp min kedja (tack för det!). Helt plötsligt blev min supercykel en helt ljudlös superninjacykel. Friktionen i drevet blev en helt annan och det är en så skön känsla att trampa runt på en helt tyst cykel. Jag firade min superninjacykel genom en lång cykeltur.

Från karlstad till Degerfors där Uttramparens mor och far (och Smack) bor är det cirka 70 km cykelvägen. Det är en fin tur som jag gjort ett par gånger under sommaren. Med min nya cykel tar det lite knappt tre timmar. Bränslet som går åt är ungefär tre mackor med jordnötssmör och två liter vatten, allt är förnyelsebart. Jag tog mig en liten bensträckarpaus vid stolpen som ligger mellan Karlstad och Kristinehamn. I Björneborg stod tre poliser som mätte hastigheten på bilarna som körde förbi. Ett ögonblicks tourettes fick mig att ropa till poliserna att jag nästan önskade att de hade gett mig böter för fortkörning. Precis när jag trampat förbi skriker någon av poliserna att: SÅNT DÄR SKÄMTAR MAN INTE OM! Min cykel är en supercykel men jag har kanske inte riktigt alla reflexer på riktigt alla de ställen man ska ha reflexer så milen efter poliserna vände jag mig om många gånger och förväntade mig att få se en polisbil efter mig.

När jag utan polisingripande kom fram till Degerfors väntade min mor med varm mat och min far med varm bastu. Det märks att det börjar bli höst, jag blev riktigt kall om både fötter och händer. Är det någon som har bra tips om cykling i kallt väder så tas de gärna emot. Uttramparen mår nu riktigt fint för tillfället efter mat och bastu, lite trött men tillfreds. Nu ska jag sträcka ut mig i en soffa och dricka en folköl. Härliga tider!

Det här inlägget postades i Livsstilsdeflation. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Uttramparen kokar soppa och har snutnojja

  1. Linnea skriver:

    Jag tycker att polisen ska tagga ner.

  2. Josef K. skriver:

    fantastiskt god soppa måste jag säga!

  3. Bonnie skriver:

    Borstj is tha shit! Enda nackdelen är att man har röda händer i ett par dagar efteråt…

  4. Pingback: Uttramparen har tydligen muskler i magen | U T T R A M P A R E N

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>